Confit wieprzowy z szampanem, Henaff

SKU
W magazynie
15,00
Dodaj dokoszyka Dodaj do listy życzeń
Share

Konfitowanie to sposób przygotowywania mięsa, polegający na marynowaniu go w soli a następnie bardzo powolnym gotowaniu w tłuszczu. Dzięki temu mięso jest niezwykle kruche i miękkie, zachowuje wyjątkowe walory smakowe.



Ten confit powstał z chudego mięsa wieprzowego, tłuszczu wieprzowego oraz wątróbek drobiowych i wieprzowych, a smak jego podkreśla dodatek prawdziwego szampana oraz soli morskiej. Wyśmienity jako zimna przystawka lub dodatek do pieczywa.



Nie zawiera konserwantów i substancji barwiących. Wyprodukowano w Bretanii.



Żyj dobrze i jedz dobrze – oto kwintesencja bretońskiej natury. Według tej dewizy, firma Henaff produkuje zdrowe i smaczne przetwory według oryginalnych francuskich przepisów już od  ponad stu lat.



Firma Henaff wspiera rodzimy przemysł francuski i zrównoważoną hodowlę, dlatego wszystkie składniki użyte do produkcji pasztetu pochodzą ze świń z hodowli oznaczonych znakiem Bleu-Blanc-Cœur. Oznacza to, że zwierzęta otrzymują zdrową dietę z naturalnymi źródłami kwasów Omega-3, takimi jak lucerna, łubin, len.


0.0 0 Recenzje
Dodaj recenzję
Ocena
Anuluj